אחת הבעיות שאיתה אנשים צריכים להתמודד לעתים קרובות, היא הצטברות של פסולת בניין בסמוך למקום המגורים שלהם. מדוע זה קורה? הסיבות לכך מגוונות. לעתים בשל פרויקט להקמת מבנה חדש בשכונה- מה שמוביל להצטברות אדירה של פסולת בניין. גם פרויקטים של שיפוצים כמו תמ"א 38 יכולים להוביל להצטברות אדירה של פסולת בניין. אם יש לכם הצטברות שכזו, חשוב מאד שתדעו איך לטפל בה בהקדם האפשרי – שכן לא כל אחד רשאי לבצע פינוי פסולת בעצמו, ולכן יש חובה לפנות לגורמים מסוימים.
פינוי פסולת מהם הגורמים שאליהם פונים?
- הרשות המקומית – בראש ובראשונה, פינוי פסולת בניין היא באחריות הרשות המקומית. יש לזכור שהרשות המקומית היא זו שגם אישרה את הפרויקט שבעקבותיו הצטברה הפסולת, ובכל מקרה מוטלת עליה האחריות לפינוי פסולת מכל האזור. אם פועלי הפינוי הרגילים של הרשות המקומית או החברה מטעמה טוענים שהם לא יכולים לפנות פסולת בניין יש להתריע בפני הרשות המקומית שכן עליה לדאוג לנושא.
- פניה לחברת פינוי – דרך נוספת היא שתפנו בעצמכם לחברת פינוי פסולת שמתמחה בין השאר בפינוי של פסולת בניין. היתרון כאן הוא ברור – פניה לחברה מקצועית שזה תחום ההתמחות שלה, יבטיחו לכם פינוי מהיר ויעיל, בין השאר גם לכמויות עצומות של פסולת בניין, כך שלאחר מספר שעות עבודה אתם לא תראו יותר את הפסולת הזו יותר. עם זאת, כדאי לזכור שלעתים המחיר עבור השירות של פינוי פסולת יכול להיות גבוה – ולכן חובה לפנות לרשות מקומית בכל מקרה, או לגורם משפטי שיעזור לכם לקבל את הכספים בחזרה.
לדאוג גם לפנות מראש
אם פסולת הבניין עתידה להצטבר בשל עבודה שאתם בעצמכם מבצעים – בכל מקרה כדאי ליצור קשר עם חברה שתבצע פינוי פסולת וכך לנהל את כל הפרויקט בצרוה טובה, נכונה ובריאה לסביבה.
פינוי פסולת פינוי פסולת בניין